torstai 23. helmikuuta 2012

PIZZA MAD @ MARMARIS


Kiireisellä pizzajengiläisellä ei aina ole aikaa odottaa pizzaansa Salpimientassa. Monta kertaa ohi kävelty Marmaris sai tänään minulta mahdollisuuden mairittelevan eat.fi arvostelunsa, erään PIZZA JENGI HKI:n jäsenen kehujen ja 5.50€ hintaisen (halpa nykyään) 2 täytteen tarjouksensa vuoksi. Tunnelma pizzeriassa oli ankea (vrt. nurkan takana oleva Salpimienta), ei musiikkia tai lehtiä luettavaksi. Suuressa littutöllössä pyöri Masterchef ja seinällä oli Fenerbahcen kannattajahuivi. Työntekijät ovat siis ilmeisesti Istanbulin lähistöltä, Turkista joka on Suomessa herkullisesta pizzastaan tunnettu maa.

Sitten itse pizzatunnelmiin. Pizzojen leikkaamiseen käytin Iittalan pizzaleikkuria (5/5).

Kuvassa vasemmalla: Feta, oliivi. 5.50€, 3/5. Yllättävän herkullinen, fetajuusto ei fetaskenen pilannutta styroksia vaan ihan maistuvaa. Oliivit erikoisen makuisia mutta hinta-laatu-suhteeltaan täysin ok balanssissa oleva käyttöpizza. Pohja rapsakka, kuohkea mutta ohut ja erittäin maukas. Juusto perus pizzajuustoa ja sitä on täysin sopiva määrä.

Oikealla Spicy Vege eli jalopeno, tomaatti, kapris, mozzarella, sipuli, valkosipuli. 8€, 2/5. Tämä pizza menisi aamuyön tunnelmissa alas ja aamulla laavana ulos. Näin selvinpäin, makuhermot herkimmillään "SV" ei kuitenkaan vakuuta. Täytteet maistuvat väljähtäneiltä, valjuilta. Pizza on myös erittäin suolainen enkä itseasiassa löydä sitä mozzarellaa tästä yrityksestä. Valkosipulia, vahvaa sellaista, on myös erittäin paljon joka on joko hyvä tai sitten ei.

Marmariksesta jäi mieleen normaali Kallion pizzaskene normaalia paremmalla pohjalla. Ravintola on auki joka päivä kolmeen asti aamulla eli asiakaskuntaa varmasti yön tunteina riittää. Eikä siinä mitään, itse haen kyllä pizzani jatkossa muualta jos mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti