maanantai 27. elokuuta 2012

Siilinpesässä aamiaisella

Kun kantakaupungin känkkylät alkavat puuduttamaan, on aika siirtyä esikaupungin alueille. Tällä kertaa oli vuorossa Herttoniemen Siilinpesä. Kauniin kesäpäivän siivittämänä pubin kanta-asiakkaat ovat siirtyneet terassille, joten ruokailun voi suorittaa sisätiloissa yllättävän rauhallisissa merkeissä.

Siilinpesä ei tarjoa valmiiksi rakennettua pizza-menua, vaan tilatessa tulee aina valita täytteensä itse. Siilinpesän ehdoton ykkösjuttu on tilauslomake. Tilaus tapahtuu kätevästi täyttämällä ns. tilauslomake rastittamalla ruutuihin syödäänkö paikanpäällä vai mukaan, täytteet, vs, oregano jne. Tilatessa pystyy siis hyvin välttämään panikoinnin täytteiden kanssa harkitsemalla täytteet listalta rauhallisesti. Neljän täytteen "fantasiapizzalla" on hintaa 9 euroa.

Pizzat saadaan pöytään kohtalaisen nopeasti. Omassani täytteinä melko tutut ja turvalliset aurajuusto, jalopeno, tomaatti ja kananmuna. Ystävälläni täytteinä kananmuna, pekoni, vuohenjuusto, sipuli. Täytteitä on runsaasti, joka korvaa pizzan melko pienen koon.
Siilinpesässä pizzassa juustona toimii emmental, joka jakaa mielipiteitä (Emmental ei ole pizzajuustona tullut vastaan aikaisemmin kuin Mäkikuplassa). Ystäväni antaakin miinuksen liian tuhdista juustosta. Itse pidän emmentalin täyteläisemmästä mausta kovasti. Pohja on erinomaisen rapea ja hyvän makuinen. Ehkä tästä syystä pizza maistuukin yllättäen reunoilta paremmalta kuin keskemmältä.

Vatsa tulee todella täyteen tuhdisti täytetyistä pizzoista. Ystäväni joutuu jopa jättämään hieman lautaselle... Kahden arvostelijan yhteisarvosanaksi lasketaan 4/5. Emmentalin ja korkeahkon pubipizzan hinnan pudottaessa arvosanaa hieman.

Eli jos Mäkikupla tarjoilee mielestäsi ylivoimaisesti parasta pubipizzaa Helsingissä, kannattaa matkata oranssilla pikajunalla kokemaan itäisemmän Helsingin pubipizzan ehdoton ykkönen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti