torstai 26. huhtikuuta 2012

Kaikkien miesten paras ystävä, pizza ja oregano


http://www.iltalehti.fi/syopa/2012042615504896_sy.shtml
"Tutkijat ovat havainneet, että suosittu pitsamauste oregano voi vielä muodostua tehokkaaksi aseeksi eturauhassyöpää vastaan. Eturauhassyöpä on miesten yleisimpiä syöpiä.
Newyorkilaisen yliopiston tutkijat tutkivat oraganosta löytyvää kemikaalia nimeltä karvakroli. Kun sitä yhdistettiin laboratorio-olosuhteissa eturauhassyöpäsoluihin, tuhosi kemikaali syöpäsolut nopeasti.
Neljässä päivässä lähes kaikki syöpäsolut olivat kuolleet. Tutkimusten mukaan kemikaali aktivoi syöpäsoluja tappamaan itse itsensä.
Oreganosta löytyvästä kemikaalista voitaisiinkin tulevaisuudessa jalostaa aivan uudenlainen syöpälääke, alan asiantuntijat saivat kuulla kokeellisen biologian konferenssissa San Diegossa.
Asiantuntijat kuitenkin huomauttavat, että oreganoa sellaisenaan syötäessä karvakroli voi sulaa ruuansulatuksessa ennen kuin se ehtii tehdä ihmeitään.
- Jotkut tutkijat ovat aiemmin osoittaneet, että pitsan syöminen voi vähentää syöpäriskiä, tutkija Supriya Bavadekar kertoo Daily Mail -lehdelle.
- Tästä on yleensä kiitetty lykopeenia, jota on tomaattikastikkeessa, mutta nyt uskomme, että myös oreganolla voi olla tässä osuutensa.
Bavadekar muistuttaa, että oreganon ja karvakrolin tutkiminen syöväntorjunnassa on vielä lapsenkengissä. Hän kuitenkin pitää nyt saatuja tuloksia lupaavina."
Oregano kuuluu jokaiseen pizzaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti